FiltaCool
Τι είναι η FiltaCool
H FiltaCool παρέχει μια αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον λύση για επιχειρήσεις που χρειάζονται για να ελέγχουν τα επίπεδα υγρασίας των μονάδων ψύξης/ψυγεία-δωμάτια.
Κάθε δοχείο διαθέτει ένα ειδικό μίγμα ορυκτών το οποίο απορροφά την υπερβολική υγρασία απο τα μόρια του αέρα δημιουργώντας ενα ιδανικό περβάλλον βαθείας κατάψυξης. Η ελεγχόμενη υγρασία εγκυάται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των φρέσκων προϊόντων και εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών.
Υγρασία & Θερμότητα
Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας τροφίμων αναφέρουν ότι η παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας είναι οι βασικοί παράγοντες για την παράταση της διάρκειας ζωής των τροφίμων και την ελαχιστοποίηση των κίνδυνων δημιουργίας τροφιμογενών ασθενειών. Όταν θερμός αέρας εισέρχεται στο χώρο κατάψυξης , λανθάνουσα θερμότητα και ατμοί υγρασίας που δημιουργούνται απορροφούνται από τα φίλτρα FiltaCool. Ως αποτέλεσμα ο αέρας στο εσωτερικό του ψυγείου δεν αυξάνει σε θερμοκρασία, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας.
Οι υδρατμοί είναι το βασικό στοιχείο για τα αερομεταφερόμενα βακτήρια, τα αέρια (αιθυλένιο, αμμωνία, άζωτο και υδρόθειο) και οσμές προσκολούν στους υδρατμούς. Τα φίλτρα FiltaCool ενεργούν ως μοριακό κόσκινο και παγίδα για αυτά τα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια. Σε περίπτωση που η υγρασία μειωθεί πέρα του επιθυμητού τότε το FiltaCool φίλτρο απελευθερώνει φρέσκη υγρασία μέσα στη μονάδα, χωρίς να απελευθερώσει τα παγιδευμένα βακτηρίδια/οσμές.
Οφέλη FiltaCool
-
Η υγρασία σπάει την κυτταρική ακεραιότητα των ευαλλοίωτων προϊόντων, ενώ τα χαμηλά επίπεδα ξηρασίας συρρικνώνουν τα ευπαθή προϊόντα. Το πάγος που δημιουργείται στις αντιστάσεις προκαλεί υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα μεγαλύτεροι κύκλοι απόψυξης και μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης οι υγρές επιφάνειες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες για την συγκέντρωση βακτήριδίων.
-
Οι υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την ανάπτυξη βακτηρίων και προωθούν την αλλοίωση του προϊόντος, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο προϊόν από την παγωνιά. Οι βέλτιστες κλίμακες θερμοκρασίας συνήθως είναι μεταξύ 1 και 3.5 βαθμών Κελσίου.
-
Οι οσμές μπορούν να μεταφερθούν από ένα αποθηκευμενο προϊόν στο άλλο. Με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν οι τροφές και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των καταναλωτών. Τα ψυγεία μπορεί επίσης να γίνουν δυσάρεστα για χρήση από το προσωπικό και τους προμηθευτές.
-
Αέρια αιθυλενίου, πηκτίνης, βακτήρια και οξειδώσεις προωθούν την πρόωρη ωρίμανση και αλλοίωσης των προϊόντων. Ενώ η αεριοποίηση και η οξείδωση που συμβαίνουν με φυσικά αίτια σε ευαλλοίωτα προϊόντα, που μπορούν να ελεγχθούν.